opc_loader
Voor het gebruik van 4G op uw smartphone is het belangrijk om enkele punten na te lopen:
 
 1. Ondersteunt uw telefoon de 4G technologie?
  Op dit moment is niet elke telefoon in staat om van het 4G netwerk gebruik te maken. Wilt u graag gebruik maken van 4G op uw nieuwe telefoon let er dan op dat u een telefoon aanschaft met de benodigde hardware.
   
 2. Bij welke provider bent u aangesloten?
  Afhankelijk van de provider kan het zijn dat u niet een optimale 4G dekking heeft in het deel van Nederland waar u woont en/of werkzaam bent. Voor het dekkinsgebied van verschillende provides kunt u terecht op de volgende website:
  https://www.4gdekking.nl/
   
 3. Welke frequentiebanden gebruikt uw 4G provider?
  Het 4G netwerk in Nederland kan per provider verschillen. Kortweg houdt dit in dat niet elke telefoon met 4G op dit moment overal in Nederland van 4G gebruik kan maken. Om zeker te zijn dat u gebruik kunt maken van 4G in het door u gewesnte gebied is het belangrijk dat u let op de specificaties omtrent de 4G functionaliteit: in Nederland maken de providers van 4G gebruik van delen van het spectrum rond 800MHz (band 20), 1800 MHz(band 3) en 2600MHz (band 7). Bij aankoop van uw telefoon is het belangrijk dat u nagaat welke frequentiebanden uw provider gebruikten ervoor zorgt dat deze door uw telefoon worden ondersteund (dit is na te gaan in de specifcaties van de desbetreffende telefoon). Voor de meest up-to-date informatie wijzen wij u daarom door naar de website van uw provider.