opc_loader

  


 1. Wat zijn dual-sim adapters?

 2. Wat is het verschil tussen CUT en NONCUT?

 3. Ben ik beschikbaar op twee simkaarten?
 4. Past een dual-sim adapter in mijn toestel?
 5. Hoe plaats ik een dual-sim adapter?
 6. Kunnen jullie de adapter voor mij installeren?
 7. Hoe weet ik welk type adapter ik moet hebben?
 8. Over welke functies beschikt de Magic Sim adapter?
 9. Wat is het risico van het knippen van mijn simkaarten?
 10. Gaat mijn toestel meer batterijen verbruiken met deze adapters?


1. Wat zijn dual-sim adapters?
Een dual-sim adapter geeft u de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen in een normale (single sim) GSM toestel. Middels een applicatie, die automatisch op het toestel geïnstalleerd zal worden, kunt u overschakelen van simkaart 1 naar simkaart 2 (en uiteraard vice versa).
Bij een dual-sim adapter bent u niet beschikbaar op twee simkaarten tegelijkertijd! Op uw normale (single sim) toestel heeft u slechts één antenne, waardoor het toestel ook maar één verbinding kan hanteren. Wel kunt u eenvoudig schakelen tussen SIM1 en SIM2 zonder het toestel uit te zetten.


Terug naar boven


2. Wat is het verschil tussen CUT en NONCUT?
Een CUT adapter is een dual-sim adapter waarbij u uw simkaarten zal moeten verkleinen voordat deze in de adapter geplaatst kunnen worden. Het verkleinen van uw simkaarten kan middels de bijgeleverde knipstickers (om vervolgens voorzichtig uw simkaarten te knippen) dan wel met de speciale Magic Sim Knipper. De CUT adapter zal geplaatst moeten worden op dezelfde positie van de simkaart in uw toestel.

Een NONCUT adapter is een dual-sim adapter waarbij het niet nodig is om uw simkaarten te verkleinen. Gezien het feit dat de NONCUT adapter beduidend groter is dan de eerdergenoemde CUT adapter, is deze niet in elk toestel te installeren. De NONCUT adapter zal geplaatst moeten worden op de positie van de simkaart van het toestel: de andere helft van de adapter kan achter de backcover van een toestel verborgen worden (indien voldoende ruimte!).

Terug naar boven


3. Ben ik beschikbaar op twee simkaarten?
Ja. U bent echter niet tegelijkertijd beschikbaar op beide nummers.

Er bestaan geen adapters waarmee u met een gewone telefoon opeens op 2 nummers tegelijkertijd bereikbaar bent. Uw huidige (single sim) telefoon heeft immers maar 1 ingebouwde antenne en kan dus ook maar 1 signaal ontvangen. Enkel dual-sim GSM hebben 2 ingebouwde antennes en kunnen 2 netwerken tegelijkertijd ontvangen. Wel kunt u de ene simkaart naar de andere door laten schakelen. U bent dan wel op 2 nummers tegelijkertijd bereikbaar, maar hier worden vaak hoge kosten door de providers voor gerekend.

Met een dual-sim adapter in uw telefoon krijgt u de mogelijkheid te schakelen tussen uw twee simkaarten: dit gaat middels een applicatie op uw toestel. Deze applicatie verschijnt automatisch op uw toestel wanneer de adapter juist is geïnstalleerd. 

Terug naar boven


4. Past een dual-sim adapter in mijn toestel?
Niet in elk toestel past een dual-sim adapter. Dit is afhankelijk van de locatie en de positionering van de simkaart in de telefoon. Om te zien welke adapter voor uw toestel geschikt is, klikt u hier. Staat uw toestel er niet bij? Neem contact met ons op middels het contactformulier op onze website en wij proberen het voor u uit te zoeken.

Terug naar boven


5. Hoe plaats ik een dual-sim adapter?
Zie hieronder enkele tutorials hoe een dual-sim adapter in verscheidene toestellen te plaatsen:

 


Terug naar boven


6. Kunnen jullie de adapter voor mij installeren?
Wij begrijpen erg goed dat het soms best eng is om een dual-sim adapter in uw kostbare toestel te plaatsen, of om uw simkaarten te knippen. U kunt dan ook, op afspraak, langskomen om ons kantoor in Almere: wij zullen de installatie dan ook voor u verrichten. Volgens de Contact pagina kunt een afspraak met ons maken.

Terug naar boven


7. Hoe weet ik welk type adapter ik moet hebben?
Wij hebben reeds enkele lijsten beschikbaar met geschikte telefoonmerken en types. Staat uw model er dan nog niet tussen, CUT adapters werken in nagenoeg 99.9% van alle moderne telefoons.

Voor een NON-CUT adapter kan gekozen worden als het achterklepje van de GSM met een extra simkaart nog goed gesloten kan worden.

Terug naar boven


8. Over welke functies beschikt de Magic-Sim adapter?
Voor meer uitleg over de functies die op de Magic-Sim adapter te vinden zijn (zoals Dual Mode en 2 sim online) raden wij u aan de volgende beknopte handleiding even te lezen. Link

Terug naar boven


9. Wat is het risico van knippen in mijn simkaarten?
Bij de CUT adapters zit een sticker meegeleverd zodat hiermee duidelijk de kniplijnen aangegeven zijn. Mocht het onverhoopt toch misgaan en is uw simkaart niet meer bruikbaar dan is er nog geen man overboord. Simkaarten worden door vele providers vaak kosteloos nageleverd indien deze stuk zijn.

Terug naar boven


10. Gaat mijn toestel meer batterijen verbruiken met deze adapters?
Iedere keer als u naar de andere simkaart schakelt, moet de antenne in uw GSM op zoek naar het nieuwe netwerk. Dit kost een klein beetje meer energie dan helemaal niet schakelen met de simkaart. Indien u niet meermaals per minuut omschakelt zal u in praktijk niets merken van een toegenomen accuverbruik.

Terug naar bovenStaat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op, middels een van de mogelijkheden vermeld in de sectie Contact op onze website.

Keer terug naar de Veelgestelde Vragen.